Tusind tak til Odense Universitets Hospital!

OUHJeg har siden 40 års alderen haft lidt problemer med en puls, der en gang i mellem galopperede til 225, uden jeg foretog mig noget som helst. Selv en maratonløber, har svært ved at få sin puls så højt op.

Mellem jul og nytår 2006, kom jeg så igen på OUH’s hjerteafdeling, med en høj puls, som jeg normalt fik indsprøjtning for at få dæmpet igen. Denne gang fik jeg tilbudt en mindre operation i hjertet, hvor nogle “tråde” brændes over - som så skulle kunne modvirke den utilsigtede høje puls.

Og den 30. januar 2007, blev jeg så indlagt på OUH, først patienthotellet (øverste røde pil), dernæst afdeling B1 (nederste røde pil). Den 31. blev jeg “opereret”, men det lignede mere et serverrum end en operationsstue. Ved siden af overlægen, der hed Stig, var der ophængt 8 fladskærme og bagved et computerrum, hvor Jesper styrede teknikken. Indgrebet var et par huller i lysken ind i hovedpulsåren og derfra op i hjertet med forskellige instrumenter. Et indgreb der normalt tager mellem 2 og 7 timer ved fuld bevidsthed.

Efter 1 1/2 time på briksen, var mine for mange “tråde” lokaliseret og brændt over med 65 grader og 35 watt - ved ikke lige helt hvad det betød. Men Stig gav mig en 98%’s garanti for jeg var helbredt. Det var i øvrigt ikke en særlig behagelig situation og ligge der i knap to timer, selvom DR Soft på DAB-radioen kørte i baggrunden. Patienten før mig, tilbragte 3 timer på briksen og måtte desværre tage hjem med uden nogen operation/indgreb i hjertet.

Herefter kom jeg på B1, hvor jeg skulle ligge totalt stille i 3 timer, fordi hovedpulsåren ikke blev syet sammen, men skulle hele naturligt. Efter 3 1/2 time fik jeg lov til at komme forsigtigt ud af sengen. Og i samme sekund venstre ben røg udover sengekanten, tja’ så sprang hullet i hovedpulsåren op - og “fanden var løs”. Efter nogle timer var det så helet op igen.

Udskrivning dagen efter og så nogle dage i ro hjemme, inden arbejdet påbegyndes igen. Men en “skavank” mindre :-)

Så tusind tak til OUH for den professionelle og betryggende behandling jeg fik!

Copyright Søren Wiilsbøll 2013